Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

29

“Het zwembad werkt als een magneet”

Duikvereniging het Onderwaterbos uit Sassenheim heeft een succesvolle formule gevonden om tijdens een sportmarkt geïnteresseerden naar hun informatiekraam te trekken. Onderdeel van die formule is een mobiel zwembad en de ‘walploeg’, die toeschouwers informeert en enthousiasmeert.

[Lees verder...]
22

Kijk daar, een stip aan de horizon!

Minder lange (bestuurs)vergaderingen en meer betrokken vrijwilligers – spreekt dat je  aan? Lees dan vooral verder. Dit artikel gaat namelijk over het belang van een beleidsplan voor duikverenigingen. Hoe klein of groot je ook bent, een beleidsplan is óók voor sportclubs heel relevant. [Lees verder...]
16

Wisselbeker en kortingspunten voor vrijwilligers

Duikteam Almere geeft ieder jaar een wisselbeker aan de vrijwilliger van het jaar. Daarnaast verdienen vrijwilligers punten door bepaalde taken te doen. Daarmee kunnen ze sparen voor korting op verenigingsactiviteiten. “Voor ons is het belangrijk om vrijwilligers op een zo persoonlijk mogelijke manier te bedanken voor hun energie en inzet", vertelt Rob Fokkens. "En dat werkt!”

[Lees verder...]
02

Infographic geeft leden goed beeld van terugblik en plannen

Vaak worden ALV-stukken niet goed gelezen. Duikvereniging Rotterdam heeft het jaarverslag en de financiële jaarrapportage daarom samengevat in een infographic. Deze infographic vormde tijdens de afgelopen ALV de leidraad, wat het bestuur en de leden erg goed beviel. "Men begreep direct de boodschap en de discussie ging nu over de hoofdlijnen."

[Lees verder...]
30

Een website voor nieuwe én huidige leden

Duikvereniging het Onderwaterbos was al een tijdje niet helemaal tevreden over de huidige verenigingswebsite. Daarom besloten ze een nieuwe te bouwen, gebaseerd op de wensen van de leden. Maar ook aan potentiële leden is gedacht: de wervende homepage is daar helemaal op ingericht.

[Lees verder...]
Pagina 3 van 8Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste   

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.