Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

17

Een tv voor het clubhuis in ruil voor een introduik

Duikteam Platax heeft een prachtig clubhuis waarvoor de afgelopen jaren allerlei dure materialen nodig waren. Die materialen zijn op een slimme manier verkregen via De Beursvloer: in ruil voor een introduik heeft de club van diverse bedrijven uit de regio o.a. een televisie, beamer, radiatoren en een nieuwe website gekregen.

[Lees verder...]
16

Samen een RI&E maken heeft veel voordelen

Bij Duikteam de Watergeuzen is de hele vereniging bezig met het maken van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). "Ik wil leden geen regels opleggen, maar samen bedenken en afspreken hoe we ons gedragen. Daarmee creëer je draagvlak voor de inhoud van de RI&E.”

[Lees verder...]
18

Commissies stemmen plannen af tijdens jaarlijks overleg

Er gebeurt veel binnen duikverenigingen: enthousiaste commissieleden organiseren de ene na de andere (duikgerelateerde) activiteit. Daarom komen alle commissie van OSV Stella Maris uit Roosendaal één keer per jaar bijeen met het bestuur om de plannen op elkaar af te stemmen.

[Lees verder...]
27

Inloopspreekuur na de bestuursvergadering

Het bestuur van Sub ’70 heeft sinds begin 2014 een inloopspreekuur na iedere bestuursvergadering. Op die manier laten ze zien open te staan voor de ideeën en vragen van alle leden.

[Lees verder...]
23

Enquête levert goede ideeën én betrokkenheid op

Duikvereniging Rotterdam heeft middels een enquête meer zicht gekregen op de behoeften en wensen van hun leden. Dat heeft hen een grote groep nieuwe vrijwilligers opgeleverd die ook nog eens nauwer betrokken zijn bij het beleid en de gemaakte keuzes. Daardoor blijven ze waarschijnlijk langer lid!

[Lees verder...]
Pagina 4 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  Volgende   Laatste   

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.