Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

08

Q-Divers whatsappen erop los

De leden van Q-Divers hebben verschillende whatsapp-groepen om nieuws en foto’s te delen en elkaar te benaderen voor duik- of gezelligheidsactiviteiten. "Ook al reageert niet iedereen overal op, vaak worden de berichten wel door alle leden bekeken", vertelt voorzitter Rop van Arnhem. "Het is de snelste manier om iedereen te bereiken, en dat stimuleert de betrokkenheid binnen de club. Men weet wat er speelt, en dat is goed merkbaar!”

[Lees verder...]
18

Atlantis verdubbelt aantal leden

De actieve houding van de Alphense Duikvereniging Atlantis werpt zijn vruchten af: in minder dan twee jaar tijd hebben zij hun ledenaantal zien verdubbelen. Hoewel de helft van deze groei is te danken aan de fusie van de drie duikverenigingen Atlantis, de Alphense Duikvereniging en PADI-club Recce Divers is deze groei ook het gevolg van alle activiteiten die deze vereniging organiseert. 

[Lees verder...]
16

Rotterdamse Duikfederatie kent geen concurrentie

Hoezo concurrentie? De Rotterdamse duiksportverenigingen hebben juist de handen ineengeslagen. Zo zorgen ze ervoor dat mensen in elk geval enthousiast blijven of worden over de duiksport. “Als iemand bijvoorbeeld de trainingsuren bij de ene club te laat vindt, verwijst die vereniging naar een andere partij uit onze Rotterdamse Duikfederatie die trainingen biedt op andere tijdstippen.

[Lees verder...]
09

Duikteam Nemo stapt af van one-size-fits-all-lidmaatschap

Veel duikverenigingen hanteren één type lidmaatschap: daarmee kun je opleidingen volgen, aan zwembadtrainingen meedoen en aan (duik)activiteiten deelnemen. Anno 2013 willen veel sporters echter kunnen kiezen welke ‘producten’ ze van een vereniging afnemen. Duikteam Nemo speelt daar mooi op in door diverse lidmaatschapsvormen aan te bieden.

[Lees verder...]
02

Duikteam Merou biedt bedrijven introduiken aan

Een introductieduik is een mooie manier om iemand te laten kennismaken met de duiksport én de plaatselijke duikvereniging. Veel clubs organiseren eens in de zoveel tijd dan ook een introductieduik voor enkele potentiële leden, maar duikteam Merou pakt ’t groter aan!

[Lees verder...]
Pagina 6 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  Volgende   Laatste   

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.