Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

27

Dive-Safe benut netwerk van leden via social media

Veel duikverenigingen en duikscholen zijn actief op social media-kanalen als Facebook en Twitter, zo ook duikvereniging Dive-Safe uit Noordwijk. “Wij zijn hier al lang mee bezig”, vertelt voorzitter Cees Dubbelaar. “Ons doel? Enerzijds het informeren en enthousiasmeren van de huidige leden, anderzijds het benutten van de contacten die onze leden hebben."

[Lees verder...]
11

Voor- én nazorg van introduikers

Veel duikverenigingen en duikscholen bieden introductieduiken aan om potentiële duikers te laten kennismaken met de sport. Hoewel mensen hier vaak enthousiast op reageren, leidt ‘t helaas lang niet altijd tot nieuwe leden. Bij OWSC 't Piepke wel: daar wordt 70% van de introduikers lid!

[Lees verder...]
25

Alphense scouting maakt kennis met duiken

Jongeren die bij de scouting zitten, zijn over het algemeen zeer geïnteresseerd in uitdagende activiteiten. Zo ook in duiken, zélfs in de wintermaanden! Scouting Willem Barendsz en de Alphense Duikvereniging Atlantis zijn daarom gaan samenwerken: ze hebben het programma ‘Scuba Scout’ uitgeprobeerd.

[Lees verder...]
07

Duikschool en -vereniging slaan handen ineen

In een tijd waarin veel sportverenigingen - en dus ook duikverenigingen! - te maken hebben met een dalend ledenaantal, is een verhaal over een creatieve en positief uitgepakte constructie zeer welkom. Ook Duikvereniging Aqua Duiktechniek Weert heeft namelijk te kampen gehad met een teruglopend ledenaantal, en wilde het tij graag keren!

[Lees verder...]
27

Wakzwemmen in Haarlem

Ruim 1100 leerlingen van verschillende Haarlemse basisscholen hebben eind december 2012 les gehad in wakzwemmen. In twee Haarlemse zwembaden was twee dagen lang een groot blauw zeil met gaten over het water gespannen. Duikers van duikvereniging Nautic Explorer legden de aanwezigen uit hoe ze zichzelf kunnen redden als ze door het ijs zakken.

[Lees verder...]
Pagina 7 van 8Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  Volgende   Laatste   

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.