Binnen de NOB is ontzettend veel informatie beschikbaar voor leden. Denk bijvoorbeeld aan de instructeurshandleiding voor instructeurs, maar ook aan het informatiesysteem voor verenigingen en duikscholen en handvatten op het gebied van vrijwilligersbeleid, sponsoring, samenwerking en ledenwerving. Deze informatie wordt digitaal en online aangeboden via eDocuments, een onderdeel van Mijn NOB.

 

Wettelijke kaders

Iedere sportvereniging heeft te maken met wetten en regels. Soms heb je als verenigingsbestuurder de klok horen luiden, maar weet je niet precies waar de klepel hangt. Hieronder staan drie heldere documenten waar je wellicht je voordeel mee kunt doen:

Wet- en regelgeving voor sportverenigingen
Sportvereniging en fiscus
Sportvereniging en financiën

 

Promotiepakket

Organiseert jullie vereniging binnenkort een activiteit waarbij ’t doel het werven van nieuwe leden is? Dan hebben jullie wellicht behoefte aan promotiemateriaal dat potentiële duikers over de streep trekt om met jullie vereniging kennis te maken! De NOB biedt promotiepakketten aan met daarin o.a. (oude) Onderwatersport magazines, promotiefolders en NOB-pennen. Interesse? Kijk op onze webshop!


 

Introduiken voor bedrijven

Op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen voor je club? Denk dan eens aan bedrijven in de buurt! Steeds meer organisaties willen hun personeel een sportief uitje bieden. Bedrijven vormen dus een interessante doelgroep: niet alleen als sponsor, maar ook als afnemer van introductieduiken.

Bekijk hier het handboek bedrijfssport


 

Spreekbeurt over duiken

Ga je je spreekbeurt over duiken houden? Dan kun je vast wat informatie gebruiken! Mocht je ook wat leuke afbeeldingen willen hebben, neem dan even contact op met Madelon Schepers. Ook kan zij je wat spullen toesturen die je aan je klasgenoten kunt uitdelen.

Informatie voor je spreekbeurt over duiken


 

Nieuw clubblad?

Wil je je leden een leuk clubblad aanbieden? Maar heb je nog geen praktische, efficiënte methode gevonden om zo'n blad mee te (laten) maken? Bekijk dan de mogelijkheden van Digitoo (digitaal clubblad) en Editoo (papieren clubblad)!

Lees meer over Digitoo

Lees meer over Editoo


 

Thema-avonden

Als verenigingsbestuurder krijg je veel op je af. Logisch dat je wel eens vastloopt. Want hoe werf, waardeer en behoud je vrijwilligers? Hoe zit het met aansprakelijkheid? Hoe hou je de sfeer binnen je vereniging goed? Hoe werf je nieuwe leden? Om op al deze vragen in te gaan, organiseren we avonden door het hele land. Je vindt de data en locaties in onze kalender. Wordt een thema-avond dat je interessant lijkt niet in de buurt gegeven? Stuur dan een mail naar Anne Schulze, zij kijkt dan of we deze avond bij jou in de buurt kunnen organiseren.

Aanmelden kan via MijnNOB. Een handleiding voor het inschrijven vind je hier.


 

Service provider

De NOB-opleidingen voldoen aan de ISO-normering voor recreatieve duik- en instructeursopleidingen. Voor duikverenigingen en -scholen bestaat ook een ISO-norm, die aansluit bij de normen voor de duik- en instructeursopleidingen. Lees verder