IntroductieSnelheid, techniek en een lange adem. Daar draait het om bij onderwaterhockey. Het spel wordt gespeeld op de bodem van het zwembad door twee teams met als doel zoveel mogelijk doelpunten scoren. Een doelpunt wordt gemaakt door een puck in het doel van de tegenstander te manoeuvreren met gebruik van een stick in de hand. Het spel wordt in goede banen geleidt door twee scheidrechters te water en een hoofd-scheidsrechter buiten het water. De basisuitrusting van de spelers bestaat uit: masker, snorkel, vinnen, handschoen, stick, cap en gebitsbescherming. 

Onderwaterhockey is driedimensionaal. Tegenstanders komen niet alleen van voren of achteren, maar ook van boven. En de timing van de ademhaling is belangrijk. Anders zul je zien dat je net voor een open doel ligt - moet je naar boven om lucht te happen. Dat alles geeft deze snel groeiende sport een unieke, extra dimensie boven andere wedstrijdsporten.

 

Onderwaterhockey

Op de website www.onderwaterhockey.nl kan iedereen kennis maken met de sport onderwaterhockey, informatie over de sport vinden en in contact komen met sporters en verenigingen bij jou in de buurt die zowel in competitieverband als in recreatieve vorm spelen. Daarnaast is het een verzamelpunt van informatie door en over onderwaterhockeyers; van competitieinformatie tot tips, trucs en in de toekomst zelfs kant en klare trainingen.