Vinzwemmen: de snelste zwemsport ter wereld!Sneller dan Ranomi!
Honderd meter zwemmen in veertig seconden: daar kan Ramoni Kromowidjojo nog een puntje aan zuigen! De vergelijking is echter niet helemaal eerlijk. Vinzwemmen doe je namelijk met een enorme zwemvin aan je voeten, een bril en snorkel. In dolfijnslag ga je als een speer door het water.

In binnen én buitenwater
Vinzwemmen is een individuele sport die wordt beoefend in het zwembad of buitenwater. De vin waarmee de zwemmers zijn uitgerust is een zogenaamde ‘monovin’; dat is een grote zwemvlies met een blad uit één stuk, waar beide voeten in zitten.

Vinzwemverenigingen
Wil je meer informatie over vinzwemmen en wil je weten waar je deze sport kunt beoefenen? Ga dan naar www.vinzwemmen.nl.


 

Wedstrijdprogramma

Ieder jaar wordt in Nederland een competitie georganiseerd, waarbij alle afstanden en disciplines gezwommen kunnen worden. Tijdens de competitie kunnen individuele zwemmers zich meten met andere vinzwemmers, de eigen records scherper te stellen en limieten behalen voor internationale wedstrijden.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een wedstrijd ook aantrekkelijk is voor de deelnemers en vrijwilligers. De zwemmers moeten graag willen komen omdat er keus genoeg is in het wedstrijdprogramma. Daardoor wordt het voor alle tijdwaarnemers en jury ook aantrekkelijker om hun vrije tijd hierin te steken. Daarnaast zijn de wedstrijden belangrijk als visitekaartje voor nieuwe vinzwemmers én laten we graag spektakel zien.

De meest actuele informatie over het competitieprogramma vind je op www.vinzwemmen.nl.


 

Vinzwemmen

Heb je een vraag over vinzwemmen? Neem dan contact op met de consulent vinzwemmen van de NOB via vinzwemmen@onderwatersport.org. We helpen je graag verder!